Välj pump och betala tankningen direkt i din mobil. Ladda ner St1-Appen!

Magiskt! Välkommen till framtidens sätt att tanka. Istället för att betala tankningen med ditt kort öppnar du bara St1-Appen, väljer pump och godkänner betalning direkt appen. Sedan är det bara att tanka och åka. Kvittot och alla uppgifter om din tankning sparas i automatiskt så du har full koll. Säkert och smidigt, eller hur?

Så här enkelt är det

 

1.    Ladda ner St1-Appen från App Store eller Google Play (du hittar knapparna här nedan)

2.    Lägg till ditt betalkort eller St1 Mastercard (ansök direkt i appen, 0:- årsavgift)

3.    Välj pump i appen och godkänn betalning

4.    Tanka!

5.    All information sparas

6.    Trevlig resa!

Med St1 Mastercard kan du också ansluta dig till ApplePay om du vill och betala med mobilen i mängder av butiker världen över. 

     

För att ladda ner appen behöver du en smartphone. 

 

 

Vanliga frågor och svar

Hur kommer jag igång med FuelPay så att jag kan betala mitt drivmedel på St1 direkt med mobilen?
Det första du behöver göra är att ladda ner St1-Appen och registrera dig. Därefter kan du välja att ansöka om St1 Mastercard eller lägga till ett valfritt bank- eller kreditkort I appen.       

Hur lägger jag till ett bank- eller kreditkort?
Börja med att klicka på ikonen "Min info" längst ner I appen. Längst upp till höger på denna sida hittar du en gul cirkel med ett vitt plustecken. Klicka på den symbolen och följ anvisningarna.

Kan jag lägga till vilket kort som helst?
I dagsläget kan du lägga till valfritt bank- eller kreditkort.

Kan jag lägga till mitt drivmedelskort från St1?
I nuläget är det endast möjligt att betala tankningar med mobilen med ett bank- eller kreditkort.

Kan jag lägga till mitt St1 Mastercard?         
Absolut, det går jättebra.    

Varför hittar inte appen min position?
Sannolikt handlar det om att du behöver tillåta platstjänster I din mobiltelefon. Prova igen efter att du tillåtit platstjänster I din mobil.

Vilken smartphone krävs för att kunna använda St1 Appen och FuelPay?                          
Du kan använda både iPhone eller Android. För iPhone krävs iOS 11 (iPhone SE, iPhone 6 eller senare och Apple Watch) och för Android krävs operativsystemet Marshmallow 6.0 eller senare.

Varför kopplas inte min mobil mot pumpen?
Detta kan bero på lite olika saker, t ex att någon annan har valt samma pump, att du behöver tillåta internetköp för ditt kort eller att det saknas täckning på ditt kort. Försök gärna igen.

Varför har mitt kort belastats med 1 kr när jag lade till det i appen?       
I samband med att du lägger till ett nytt bankkort i St1-Appen kan det hända att du får en reservering på 1 kr. Det är inget belopp som St1 debiteras dig utan beloppet reserveras av kortutgivaren och du får tillbaka beloppet direkt eller efter ett par dagar, det är lite olika rutiner hos respektive kortutgivare.

Kan jag avbryta en pågående tankning direkt i appen?
Om du vill avbryta en pågående tankning behöver pumphantaget hängas tillbaka på sin plats - det går för närvarande inte att avbryta en tankning genom att klicka på en knapp i appen.

Varför avbröts min påbörjade tankning redan efter 40 sekunder trots att det står att man har två minuter på sig att lyfta pumphandtaget?
I nuläget är tidsfristen för att lyfta pumphandtaget och påbörja tankningen 40 sekunder vilket beror på ett tekniskt fel som vi jobbar på att lösa så snart som möjligt. Om du inte hinner lyfta pumphandtaget inom 40 sekunder ber vi dig att hänga tillbaka pumphandtaget och börja om från början. 

Varför får jag inte upp kartan när jag ska navigera mot en St1-station för att tanka med FuelPay?
Detta beror mest sannolikt på att standardkartan som ska finnas i din telefon har avinstallerats vid något tillfälle. Vänligen installera kartan igen och gör ett nytt försök.