Välkommen till våra tre första solbemannade stationer!

Nu har vi på St1 installerat solceller på tre av våra stationer i Göteborg – Kallebäck, Västra Frölunda och Hisings Backa. Solcellerna ska hjälpa till att driva belysning, pumpar och prisstolpen med grön, närproducerad energi.

Solcellerna är ett av många steg vi tar på vägen mot vår vision om en helt fossilfri framtid. Nyligen lanserade vi också våra grönaste drivmedel någonsin i just Göteborg, 1st REnewable diesel och 1st REnewable bensin. Båda har stor inblandning av förnybart. 1st REnewable diesel har en inblandning minst 50 % förnybara beståndsdelar, vilket ger en betydande minskning av fossil CO2.

Läs mer här.

Men våra gröna ambitioner sträcker sig längre än så. Vi tillverkar bioetanol av både matavfall och skogsavfall, vi bygger vindkraftparker och borrar flera kilometer ner för att omvandla värme från jordens inre till hållbart producerad fjärrvärme.

På vår blogg En annorlunda miljökämpe berättar vi ännu mer om vår resa mot grönare drivmedel och energi. Hoppas du vill följa med och välkommen att tanka solbemannat. Vi lovar att det blir himmelskt! 

Taket på St1 i Kallebäck